Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Πρόγραμμα κατάρτισης νέων έως 25 ετών ξεκινά από τον Σεπτέμβριο





Κουπόνια κατάρτισης σε νέους με τα οποία θα επιλέγουν οι ίδιοι τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά ΙΕΚ για να εκπαιδευτούν θα μοιράσει για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Παιδείας.

Ανακοινώθηκε η ν έναρξη πέντε µεγάλων προγραµµάτων Διά Βίου Μάθησης συνολικού ύψους 140 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν περισσότερους από 400.000 πολίτες που θα έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν και να αποκτήσουν εργασιακή εµπειρία.


Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», το σηµαντικότερο από τα προγράµµατα αφορά τη χορήγηση των κουπονιών κατάρτισης σε νέους, µέσω του οποίου το υπουργείο Παιδείας επιχορηγεί για πρώτη φορά τόσο τους ίδιους τους ενδιαφεροµένους όσο και τα ιδιωτικά ΙΕΚ.

Συνολικά το έργο έχει προϋπολογισµό 44 εκατοµµύρια ευρώ για την περίοδο 2011-2015 και θα διανείµει κουπόνια κατάρτισης σε περίπου 55.000 νέους 18-25 ετών. Πλεονέκτηµα είναι η δυνατότητα να επιλέγουν οι ίδιοι οι δικαιούχοι την ειδικότητα και τον φορέα κατάρτισης, σύµφωνα µε τις προσωπικές τους ανάγκες.

Τα κουπόνια αρχικής κατάρτισης θα δίδονται στους δικαιούχους είτε µε οικονοµικά - κοινωνικά κριτήρια για ειδικότητα σπουδών που οι ίδιοι επιλέγουν, είτε σε συγκεκριµένο αριθµό δικαιούχων που θα επιλέξουν συγκεκριµένες ειδικότητες που υπηρετούν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, όπως θα τις ορίσει το υπουργείο Παιδείας από τις λειτουργούσες σήµερα 217 ειδικότητες αρχικής επαγγελµατικής κατάρτισης σε δηµόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ.
Περισσότερα για τα προγράμματα εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου