Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Χιλιάδες νέοι αγανακτισμένοι στις πλατείες της χώρας φώναξαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ/ Τα πρακτικά της 1ης ανοικτής συνέλευσης



Η συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη. Εκτός από τους "συνήθως ύποπτους" χιλιάδες νέοι άνθρωποι, νέα ζευγάρια αρκετές φορές με τα παιδιά τους σε καροτσάκια, εξέφρασαν την οργή τους, την αγανάκτηση τους στο πολιτικό σύστημα που δεν τους εξασφαλίζει κανένα ευχάριστο μέλλον.
Κανείς δεν γνωρίζει το τι θα προκύψει από τις συγκεντρώσεις αυτές, μπορεί να συμβεί μια από τα ίδια, όπως δηλαδή το καλοκαίρι του 2007 με τις φωτιές που πολλοί νέοι κατέβηκαν αγανακτισμένοι στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ και διαμαρτυρήθηκαν για την απώλεια των δασών, την καταστροφή των βιοτόπων και μετά από μερικούς μήνες οι περισσότεροι είχαν ξεχάσει και πυρκαγιές και ευθύνες της πολιτείας.
Θα δούμε... κάθε φορά δεν είναι η ίδια με την προηγούμενη.

Χθες δεν κατέβηκαν μόνο χιλιάδες νέοι, αρκετοί παρέμειναν στο χώρο, μίλησαν μεταξύ τους, αντάλλαξαν απόψεις και κατέληξαν σ΄ ένα πρώτο κείμενο διεκδικήσεων και συμπερασμάτων.
Διαβάστε ΕΔΩ τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ 1ης ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ"

"Αυτή την στιγμή, οι λέξεις στην Ελλάδα, έχουν χάσει το νόημά τους. Λέμε Ελλάς και εννοούν ΕΛ. ΑΣ, λέμε λαός και εννοούν ΛΑΟΣ, το κόμμα του Καρατζαφέρη. Να δώσουμε ώθηση, να βρούμε την δύναμη, οι λέξεις να ξαναβρούν το νόημά τους."
Από τα πρακτικά

Δείτε δύο ωραία video by Gab από την συγκέντρωση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΔΩ και ΕΔΩ.

1 σχόλιο:

  1. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα όλα είναι ανοικτά να συμβούν.Όταν για χρόνια πολλά μεταδικτατορικά περι άλλων ψαχνώμαστε, άν ο σοσιαλισμός θα είναι ελληνικός ευρωπαικός σοβιετικός βαλκανικός και η ελληνική κοινωνία να αναζητά τυχοδιωκτικά ατομικιστικές λύσεις επιβίωσης τι περιμέναμε. Προσωπικά λύσεις περιμένω από τους άνεργους Άνεργους τους Νέους χωρίς μέλλον όλοι οι άλλοι είμαστε για κλάμματα.
    Προτιμώ να φύγουμε από το σημερινό τέλμα έστω και με ήττα αρκεί να ξαναοργανωθεί σε συλλογική βάση η κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή