Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας



Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας εγκαινιάζει το 1ο Athens Open Air Film Festival, στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας, με σκοπό να «ξανακερδίσει» ο πολίτης το αστικό περιβάλλον και άγνωστους ελεύθερους χώρους της Αθήνας, ειδικά σε αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης.  
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η πρεμιέρα αυτού του νέου φεστιβάλ έγινε την Τετάρτη 13 Ιουλίου, με την προβολή της ταινίας «Go West» στην Ταινιοθήκη, για την οποία ο Κωνσταντίνος Βήτα ανέλαβε να συνθέσει, ειδικά, καινούργια μουσική.
Για τη συνέχεια:
Τετάρτη 20/07/2011 - Πλατεία Αγίας Ειρήνης: «A Space Story». Από τον Μελιές ώς τον Μαν Ρέι, 12 πρωτοποριακές ταινίες των αρχών του προηγούμενου αιώνα συναντούν τους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς του «Άγγελου Κυρίου» και των «Φανταστικών Ήχων».
Πέμπτη 21/07/2011 - Αρχαιολογικό Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος: Προβολή της ταινίας «Νινότσκα» του Ερνστ Λιούμπιτς. Η πρώτη και μοναδική κωμωδία που γύρισε η Γκρέτα Γκάρμπο σε αποκλειστική προβολή.
Τρίτη 26/07/2011 - Προαύλειος χώρος Μουσείου Ακρόπολης: Προβολή ταινιών μικρού μήκους που γύρισαν σκηνοθέτες του Νέου Ελληνικού Ρεύματος. «Τι έκαναν πριν κατακτήσουν τα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ;».
Τετάρτη 27/07/2011 - Πλατεία Αυδή - Μεταξουργείο: Αποσπάσματα από τις μικρού μήκους απόπειρες των σημαντικότερων δημιουργών του παγκόσμιου σινεμά. Γουόνγκ Καρ Βάι, Γκας Βαν Σαντ, Τιμ Μπάρτον κ.ά. σε κινηματογραφικές απόπειρες άγνωστες στο ευρύ κοινό
Πέμπτη 28/07/2011 - Πεζόδρομος Ερμού (πλησίον αμαξοστασίου ΗΛΠΑΠ): Προβολή ταινίας έκπληξης και συνοδεία μουσικής εκδήλωσης με ζωντανή μουσική, στο πλαίσιο ειδικής εορταστικής θεματικής, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού.
 
Περισσότερα: Καθημερινή, ΑυγήΦεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου