Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Χαϊδάρι: ΟΧΙ στην τσιμεντοποίηση της Πλατείας Παλαιού Δημαρχείου

Η πλατεία Παλαιού Δημαρχείου και το ίδιο το κτήριο του Παλαιού Δημαρχείου του Χαϊδαρίου έχει μπει στο μάτι των εργολάβων, της Περιφέρειας και των Δημοτικών Αρχών της πόλης μας.
Στόχος τους να γκρεμιστεί το ιστορικό κτήριο, να κοπούν τα δέντρα και να γεμίσει η πλατεία με μπετόν για ένα ακόμη πολιτιστικό κέντρο.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αίθουσες του κτηρίου ΝΕΛΕ που λειτουργεί ως τέτοιο είναι άδειες κι οι καθηγητές απλήρωτοι.

Μετά από πρόσκληση του κοινωνικού χώρου του “Ιστού” και της Επιτροπής Κατοίκων που δημιουργήθηκε για την υπεράσπιση της πλατείας και του Παλαιού Δημαρχείου βρεθήκαμε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, την Τετάρτη 16/05.

Εκεί παρακολουθήσαμε τον καβγά Μαραβέλια-Τσατσαμπά για το ποιος φταίει λιγότερο για τη σύμβαση που υπογράφηκε. Έπειτα μας είπαν λίγο-πολύ ότι η περιοχή του Προφήτη Ηλία έχει πολύ πράσινο και άρα μπορεί να κοπεί και ένα μέρος του... Πρόσθεσαν ότι το κτήριο έχει πρόβλημα απ' το σεισμό κι είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιείται. Δεν μας είπαν πώς ο ίδιος ο Δήμος το χρησιμοποιούσε ως πολιτιστικό κέντρο απ' το 1999 ως το 2005... Μετά ο δήμαρχος είπε ότι είναι κρίμα να χαθούν 3 εκ. ευρώ (2 θα έβαζε η περιφέρεια κι 1 ο δήμος). Δεν μπόρεσε όμως να αιτιολογήσει γιατί να ξοδευτούν τόσα χρήματα σ' ένα έργο που καμία χρησιμότητα δεν έχει, ούτε μπορεί να δικαιολογήσει πως ο Δήμος είναι έτοιμος να δώσει 1 εκ. ευρώ για άλλο ένα πολιτιστικό κέντρο την ώρα που δεν μπορεί να συντηρήσει τα ήδη υπάρχοντα κι ενώ αυξάνει τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και αφήνει τα σχολεία χωρίς χρήματα γιατί τάχα δεν έχει.
  
Αυτοί που υπέγραψαν τις συμβάσεις κι ήταν μέχρι χθες έτοιμοι να κατεδαφίσουν το κτήριο και να τσιμεντώσουν την πλατεία με μοναδικό κερδισμένο τον εργολάβο, άρχισαν ένας-ένας να “ανακαλύπτουν” ότι το έργο δεν είχε πια καμία χρησιμότητα. Τελικά όμως αντί να υιοθετήσουν αυτούσιο το ψήφισμα της Επιτροπής Κατοίκων άρχισαν να παίζουν με τις λέξεις: “να μην πούμε ακύρωση της σύμβασης, να πούμε τροποποίηση”. Κατατέθηκαν δυο προτάσεις. Η μια που μιλούσε για “μη υλοποίηση της σύμβασης” και στηρίχτηκε απ' τις παρατάξεις των Μαραβέλια-Τσατσαμπά-Ασπρογέρακα και μία για “κατάργηση της σύμβασης” που υποστήριξε η παράταξη Σελέκου. Ενώ όμως ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς να γίνει καν ανάταση χειρός και να τεθούν και οι δύο προτάσεις σε ψηφοφορία για να δούμε πόσοι και ποιοι στηρίζουν τι, αναφώνησε “ψηφίστηκε η πρόταση ομόφωνα”, τα μικρόφωνα έκλεισαν κι οι δημοτικοί σύμβουλοι σηκώθηκαν για να αποχωρήσουν. Τόση δημοκρατία πώς να την αντέξει κανείς...

Εμείς πάντως θα είμαστε εκεί για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα αγγιχτεί σπιθαμή απ' την πλατεία και το Παλαιό Δημαρχείο κι ότι δεν θα σπαταληθούν τα λεφτά του χαϊδαριώτικου λαού για να ικανοποιηθούν οι εργολάβοι κι οι εκλεκτοί τους.
 
Λαϊκή Συνέλευση Χαϊδαρίου

πηγη:radiotechnology.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου