Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Διάλυση της Δημοτικής Συγκοινωνίας

"Αθήνα - Δαφνί" συντηρημένο λεωφορείο από τους αδελφούς Λαζόπουλοι που προσπαθούν να διασώσουν τα παλιά λεωφορεία και να δημιουργήσουν το Εθνικό Μουσείο Μεταφοράς.
Δριμύ κατηγορώ κατά της Δημοτικής Αρχής του Χαϊδαρίου, στην οποία καταλογίζει τη διάλυση της Δημοτικής Συγκοινωνίας, απευθύνει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου «Πρώτα το Χαϊδάρι» με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Τσατσαμπά.
  
Όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της η παράταξη «Πρώτα το Χαϊδάρι »: «Σε πλήρη διάλυση έχει οδηγήσει τη δημοτική συγκοινωνία η δημοτική αρχή».

Το θρυλικό Αθήνα - Κέντρο Χαϊδαρίου, Καραϊσκάκη (πρώην Λ.Κωνσταντίνου) και Ιθάκης γωνία, εκεί που ήταν το καφενείο Ποισκιλίδη και έκαναν πιάτσα τα τρίτροχα για μεταφορές εμπορευμάτων κ.λπ./Αρχείο Γιάννη Ιγγλέση
 Στη συνέχεια υπογραμμίζεται ότι : «Μια βασική λειτουργία που εξυπηρετούσε μεγάλο αριθμό χαϊδαριωτών (μαθητές, τρίτη ηλικία, εργαζόμενους) έχει σχεδόν καταργηθεί. Από τα 4 λεωφορεία, που ήταν στην κυκλοφορία πριν από μερικά χρόνια, κινείται το 1 και αυτό μόνο πρωινές ώρες, η παλαιότητά του δε, είναι τέτοια που και αυτό το μοναδικό, αποσύρεται συνήθως για επισκευή».

Οι κάτοικοι του Χαϊδαρίου καλωσορίζουν στην πλατεία Ηρώων τη πρώτη διαδρομή, Αθήνα - Κέντρο Χαϊδαρίου αρ.100. Στη συνέχεια η διαδρομή αλλάζει, ο αριθμός γίνεται 177 (βλέπε παρακάτω εικόνα) αλλά η σύνδεση των κατοίκων του Κέντρου Χαϊδαρίου με τη πλατεία Κουμουνδούρου συνεχίζεται με άλλους αριθμούς και κακόγουστα λεωφορεία. Ο οδηγός και ο εισπράκτωρ ήταν Χαϊδαριώτες.../ Αρχείο Δημήτρη Γιαχνή.

"Το αποτέλεσμα αυτών είναι η πλήρη διάλυση της δημοτικής συγκοινωνίας, που ήταν από τις καλύτερες υπηρεσίες του δήμου μας στο παρελθόν.

Το αστείο αλλά και εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι η δημοτική αρχή σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο υποσχέθηκε ότι θα επεκτείνει τη δημοτική συγκοινωνία στην Αφαία", καταλήγει η ανακοίνωση.

πηγή: Westview.gr
φωτογραφιες - λεζαντες: οικοπολις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου